Nigdy się nie nudzą. Można jeść je na surowo, duszone, smażone, zapiekane. W zupach i sosach. Pić, nadziewać, grillować. Ziemniak jako podstawa diety odchudzającej? Oczywiście! Dzięki niemu możesz chudnąć nawet pół kilograma dziennie. Trzymaj się sprawdzonych reguł dotyczących jego podawania, a szybko się o tym przekonasz. Proponujemy ci dietę na trzy dni i dodatkowo przepis na pyszne niskokaloryczne ciasto z ziemniaka. Żeby zastosować go w odchudzaniu, trzeba go polubić. A żeby go polubić, trzeba poznać ogromne możliwości tej burej i niekształtnej, ale smacznej bulwy. Dietę ziemniaczaną możesz stosować raz na tydzień. Przez kolejne dni jedz normalne, ale niskokaloryczne dania. Odstaw słodycze.
1 dzień śniadanie: starte na tarce jabłko, 250 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki płatków owsianych II śniadanie: koktajl z maślanki i mrożonych truskawek, brzoskwinia obiad: ziemniaki z sosem serowym, szklanka soku z grejpfruta podwieczorek: galaretka owocowa, szklanka soku z marchewki kolacja: tosty ziemniaczane, pomarańcza 2 dzień śniadanie: 2 pełnoziarniste tosty z chudym twarożkiem wymieszanym z ziołami, szklanka soku wielowarzywnego II śniadanie: koktajl z maślanki, płatków owsianych błyskawicznych, startego świeżego ogórka i koperku, jabłko obiad: omlet z pomidorami podwieczorek: budyń waniliowy, łódeczka z połowy ogórka wypełniona serkiem homogenizowanym i posypana kiełkami soi kolacja: zapiekanka z jabłkami, jogurt naturalny 3 dzień śniadanie: sałatka grecka, 2 plastry chrupkiego pieczywa, jogurt owocowy II śniadanie : twarożek z rzodkiewkami i ogórkiem, szklanka soku owocowego obiad: faszerowane ziemniaki, gruszka podwieczorek: kiść winogron, plaster chudego białego sera Na słodko: ciasto |